Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over mij

In het erkennen van enorm gemis, hervond ik de rijkdom van mijn diepste wezen.
Een prachtig geschenk aan mezelf dat ik ook mijn cliënten gun

Yvonne Verkoeyen (1970)

Een Warm Welkom Bij

Rouwen en Opbouwen

Over mij

Yvonne verkoeyen (1970)

Een Warm Welkom Bij

Rouwen en Opbouwen

Over mij

In 2017 ben ik gescheiden na een relatie van 25 jaar. De scheiding, maar nog meer de ontrouw, heb ik emotioneel als zeer heftig, traumatisch ervaren. Ontrouw laat diepe sporen na.  Daarbij verloor ik kort daarvoor ook nog mijn vader (suïcide) en kort daarna mijn zus.

Ik stond voor een enorme grote uitdaging wat later een rouwproces bleek te zijn. Een proces van intens verdriet, boosheid, teleurstelling, onzekerheid.  Pijn zowel mentaal als fysiek. Een zwaar en verwarrend proces. 

Het verlies

Het was niet alleen het verlies van mijn man, mijn vader en zus,  maar ook het verlies van een deel van mij, het verlies van mijn intact-gezin waarvoor ik altijd had geleefd, mijn gezin van herkomst, mijn (t)huis, mijn vertrouwde omgeving,  verlies van vertrouwen in de mensheid en ook in sommige mensen.

Verdriet en pijn

Ik ging op zoek naar houvast, handvatten hoe om te gaan met deze verliezen, deze enorme pijn en dit groot verdriet.  Ik ging me verdiepen in verlies en rouw en heb me hierin verder gespecialiseerd door een opleiding rouw- en verlieskunde te volgen. Ook heb ik een opleiding tot systeem therapeutisch werker gevolgd.  Ik heb toen ontdekt en zelf ervaren wat voor mij werkte en helpend was in deze zware tijd.  Een nieuwe wereld ging voor mij open.  Wat ik vooral ervaren heb, is dat door werkelijk te durven  stilstaan bij mijn verliezen en bij het erkennen van mijn gemis, er ruimte ontstond  om  in contact te komen met de rijkdom van mijn diepste wezen die in eenieder van ons schuilt. In de psychologie ook wel bekend als posttraumatische groei.

Gelukkig

Juist in deze zware en verwarrende periode toen er iets afstierf in mij, werd er iets nieuws in mij geboren. Zo heb ik het ervaren. Ik heb enorm gerouwd om de vele verliezen, maar uiteindelijk ben ik wel veel dichterbij mijzelf, mijn kern, gekomen waardoor ik nu andere, bewustere keuzes maak dan vóór mijn scheiding.  Zo heb ik er heel bewust voor gekozen om als zelfstandig rouwcoach  te gaan werken. Het is nu mijn missie om andere mensen te begeleiden na een betekenisvol verlies. Ook voel ik mij nu emotioneel veel sterker, veerkrachtiger dan voorheen.  Ik heb beter  contact met mijn lijf en voel beter wat ik nodig heb en leef hier ook naar.  Tenslotte leef ik nu veel meer in het hier en nu en kan ik enorm genieten van veel “kleine dingen”.

De vele verliezen hebben mijn leven uiteindelijk op vele vlakken verrijkt. Ik ben er misschien wel een rijker mens van geworden. In ieder geval een heel gelukkig en levenslustig mens. Dit had ik net na mijn verliezen nóóit durven dromen.

Als je mij verder zou kennen, zou je weten dat:

 • ik trotse moeder ben van 3 prachtzonen met wie ik een hele fijne, warme band heb;
 • ik “nieuw geluk”, een hele fijne nieuwe levenspartner, heb gevonden;
 • ik inmiddels weer goed contact heb met de vader van mijn kinderen en we samen betrokken ouders zijn voor onze zonen;
 • ik op een hele mooie plek langs de Maas woon waar ik iedere dag ga wandelen;
 • ik veel wandel en gewandeld heb tijdens mijn eigen rouwproces en dat het mij veel rust en ruimte bood om al mijn emoties te verteren, maar ook om mezelf te herontdekken;
 • een van mijn hobby’s koken is en ik  dit graag doe voor mijn gezin, familie en vrienden;
 • ik van dansen en zingen hou;
 • ik veel lees en veel gelezen heb over verlies en rouw;
 • het werk dat ik nu doe als rouwcoach, mijn missie is geworden en ik er alles aan zal doen om jou zo goed mogelijk te begeleiden zodat jij je je verlies zo goed mogelijk kunt verweven in jouw nieuwe leven en de gelukkigste versie van jezelf wordt!

Gevolgde opleidingen

Ik vind dat ik geen wegwijzer voor de ander kan zijn, als ik zelf de weg niet heb bewandeld. Naast dat ik ervaringsdeskundige ben, heb ik me professioneel als hulpverlener  verder ontwikkeld tot  rouw- en verliescoach middels onderstaande, relevante opleidingen:

 • Post-HBO Rouw- en Verliesbegeleiding, Land van Rouw, Nijmegen,  www.landvanrouw.nl
 • Post-HBO Systeemtherapeutisch werker, Rino Groep Zuid
 • HBO-Social Work, Hogeschool Zuyd, Sittard
 • See True, Opleiding tot Mindfulness-trainer, Maastricht
 • Interne opleiding, Hospice Mariaweide, Venlo
 • Vele trainingen, cursussen heb gevolgd binnen mijn werk als hulpverlener binnen de GGZ.
 • In april 2024 rond ik een EMDR-opleiding af tot EMDR-therapeut.
Daarnaast ben ik verplicht om intervisie, supervisie en scholingen te volgen vanuit de beroepsvereniging (NFG, RBCZ, SKJ) waarbij ik ben aangesloten. 

Nu is het jouw beurt

Wat is jouw verhaal? Wat heeft jou getriggerd om mijn verhaal te lezen? Heb je onlangs ook te maken gehad met een betekenisvol verlies? Word je ook regelmatig overspoeld door verdriet en eenzaamheid? Of vind je het moeilijk je "nieuwe" leven weer op te pakken? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Vul onderstaand formulier in en  je krijgt binnen 2 dagen een reactie.