Yvonne Verkoeyen (1970)

Een Warm Welkom Bij

Rouwen en Opbouwen

Over mij

Yvonne verkoeyen (1970)

Een Warm Welkom Bij

Rouwen en Opbouwen

Over mij

In 2017 ben ik gescheiden na een relatie van 25 jaar. De scheiding, maar nog meer de ontrouw, heb ik emotioneel als zeer heftig, traumatisch ervaren. Ontrouw laat diepe sporen na.  Daarbij verloor ik kort daarvoor ook nog mijn vader en kort daarna mijn zus.

Ik stond voor een enorme grote uitdaging wat later een rouwproces bleek te zijn. Een proces van intens verdriet, boosheid, teleurstelling, onzekerheid.  Pijn zowel mentaal als fysiek. Een zwaar en verwarrend proces. 

Het verlies

Het was niet alleen het verlies van mijn man, maar ook het verlies van een deel van mij,  het verlies van mijn intact-gezin waarvoor ik altijd had geleefd, mijn toekomstperspectief, mijn (t)huis, mijn vertrouwde omgeving, verlies van vertrouwen in sommige mensen.

Verdriet en pijn

Ik ging op zoek naar houvast, handvatten hoe om te gaan met deze verliezen, deze enorme pijn en dit groot verdriet.  Ik ging me verdiepen in verlies en rouw en heb me hierin verder gespecialiseerd door een opleiding rouw- en verlieskunde te volgen. Ook heb ik een opleiding tot systeem therapeutisch werker gevolgd.  Ik heb toen ontdekt en zelf ervaren wat voor mij werkte en helpend was in deze zware tijd.  Een nieuwe wereld ging voor mij open.  Wat ik vooral ervaren heb, is dat door werkelijk te durven  stilstaan bij mijn verliezen en bij het erkennen van mijn gemis, er ruimte ontstond  om  in contact te komen met de rijkdom van mijn diepste wezen die in eenieder van ons schuilt.

Gelukkig

Juist in deze zware en verwarrende periode toen er iets afstierf in mij, werd er iets nieuws in mij geboren. Zo heb ik het ervaren. De scheiding was dan wel het einde van een overwegend mooi huwelijk, het was ook het begin van een hele mooie ontdekkingsreis naar mezelf. Ik ben niet mijn scheiding, mijn scheiding maakt onderdeel uit van mijn leven, maar niet van wie ik ben in de kern. Ik ben dichterbij mijn kern gekomen, waardoor ik nu andere, bewustere keuzes maak dan vóór mijn scheiding. Zo heb ik er heel bewust voor gekozen om als zelfstandig rouwcoach en postscheidingscoach te gaan werken. Het is nu mijn missie om andere mensen te coachen na een betekenisvol verlies. Ook voel ik mij nu emotioneel veel sterker, veerkrachtiger dan voorheen.  Ik voel beter wie ik ben en wat ik wil en leef hier ook naar.  Tenslotte leef ik nu veel meer in het hier en nu.  De vele verliezen hebben mijn leven uiteindelijk op vele vlakken verrijkt. Ik ben er misschien wel een rijker mens van geworden. In ieder geval een heel gelukkig en levenslustig mens. Dit had ik net na mijn scheiding nóóit durven dromen.

 Als je mij verder zou kennen, zou je weten dat ik:

 • trotse moeder ben van 3 prachtzonen met wie ik een hele fijne, warme band heb;
 • op een hele mooie plek langs de Maas woon waar ik iedere dag ga wandelen of joggen;
 • iedere ochtend om 6.00u opsta, steenkoud douche en dan geniet van de stilte en rust;
 • na het avondeten regelmatig de muziek hard aan zet en dan ga dansen door de huiskamer en dat even later mijn stoere zonen “gewoon” meedansen;
 • toen ik hoorde dat mijn man mij lange tijd bedrogen had, een van zijn beste broeken uit de kast heb gehaald, ja, nu komt het…. En het kruis eruit heb geknipt….. Lijkt jou dit ook wat? Download hierbij de instructie.
 • inmiddels een fijn contact heb met de vader van mijn kinderen en we samen betrokken ouders zijn voor onze zonen;
 • tijdens een fietsvakantie met een vriendin in Spanje een keer 10u lang op de fiets heb gezeten omdat we over een berg heen zijn gefietst in plaats van gewoon door de tunnel;
 • mijn guilty pleasure chocolade en abrikozenlinzenvlaai zijn, maar verder doe ik al vanaf begin 2020 aan Intermittent Fasting (16/8 schema);
 • heel veel gelezen heb over verlies en rouw en dat ná  het doorleven van het rouwproces het verlies  je leven enorm kan verrijken;
 • het werk dat ik nu doe als postscheidingscoach en rouwcoach, mijn missie is geworden en ik er alles aan zal doen om jou zo goed mogelijk te helpen zodat jij je scheiding / je verlies goed kunt verweven in jouw nieuwe leven en de gelukkigste versie van jezelf wordt!

Gevolgde opleidingen

Ik vind dat ik geen wegwijzer voor de ander kan zijn, als ik zelf de weg niet heb bewandeld. Naast dat ik ervaringsdeskundige ben, heb ik me professioneel als hulpverlener  verder ontwikkeld tot  rouw- en verliescoach middels onderstaande, relevante opleidingen:

 • Post-HBO Rouw- en Verliesbegeleiding, Land van Rouw, Nijmegen,  www.landvanrouw.nl
 • Post-HBO Systeemtherapeutisch werker, Rino Groep Zuid
 • HBO-Social Work, Hogeschool Zuyd, Sittard
 • See True, Opleiding tot Mindfulness-trainer, Maastricht
 • Interne opleiding, Hospice Mariaweide, Venlo
 • Vele trainingen, cursussen heb gevolgd binnen mijn werk als hulpverlener.
Daarnaast ben ik verplicht om intervisie, supervisie en scholingen te volgen vanuit de beroepsvereniging (NFG, RBCZ, SKJ) waarbij ik ben aangesloten. 

Nu is het jouw beurt

Wat is jouw verhaal? Wat heeft jou getriggerd om mijn verhaal te lezen? Ben je ook gescheiden en heb je nog veel verdriet? Kun je moeilijk los komen van je ex?  Ben je nog veel bezig met de scheiding? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Vul onderstaand formulier in en  ik geef jou binnen 2 dagen een reactie.