Rouwbegeleiding na echtscheiding

Rouwbegeleiding na echtscheiding

Vroeg of laat krijgt eenieder te maken met verlies in zijn of haar leven. Verlies van een dierbaar iemand door overlijden en/of scheiding, verlies van werk, verlies van lichamelijke of geestelijke gezondheid, verlies van vertrouwen of verlies van het erbij mogen horen.

Ik heb me als rouwtherapeute gespecialiseerd in verlies door echtscheiding. Een echtscheiding kan een enorm groot verlies betekenen dat jou in de kern raakt en een enorme impact heeft op al jouw levensgebieden: jouw gezin, kinderen, t(h)uis, familie, vrienden, werk, jouw identiteit, status, financiële plaatje. Op een betekenisvol verlies volgt hoe dan ook een rouwproces, een natuurlijke reactie.  Dus ook na een echtscheiding volgt een rouwproces. Rouwen is immers de keerzijde van lief hebben. Hoe meer en hoe langer je gehecht was aan iemand of iets, hoe meer je zult rouwen. Een rouwproces is vaak een enorm zwaar en verwarrend proces en wordt vaak niet als zodanig herkend door de omgeving (familie, vrienden, collega’s). Daarom is het zo belangrijk dat jij tijd en aandacht neemt voor jouw verlies zodat je het goed kunt verweven in jouw “nieuwe leven” en na verloop van tijd weer “nieuw geluk” mag ervaren.   

Als professioneel rouwtherapeute  kan ik jou ondersteunen in dit proces.  Samen met jou sta ik  stil bij jouw verlies enerzijds en gaan we anderzijds op zoek naar wat jij nodig hebt om weer een nieuwe balans te vinden in jouw leven. Een nieuwe balans mét  jouw verlies waarbij ook jij weer gelukkig gaat worden. Dat is mijn missie!  Hiervoor heb ik een speciale methode ontwikkeld:  de MPOWER-methode6  Modules in de vorm van gesprekken, oefeningen, rouwtaken,  lichaamswerk, meditaties. De gesprekken kunnen plaats vinden in mijn praktijk, bij jouw thuis, online of tijdens een wandeling.  Het belangrijkste vind ik dat het een op maat gemaakt proces wordt dat past bij jou waardoor jij uiteindelijk weer gelukkig(er) wordt!   Je bent van harte welkom!

ik ontmoet jou
je bent welkom
met alles wat er is
je kracht, je pijn, je wijsheid
je verlangen en gemis

met je woorden en je stilte
vertel je je verhaal
de verwondering en de heling
het vroeger en het nu
wat je verloor en hebt hervonden
het is er, allemaal

Gedicht: Floortje Agema

Jij wordt gekend, 2016