Search
Close this search box.

Rouwbegeleiding

Je bent onlangs gescheiden en je probeert je leven weer op te pakken, maar wat is dat moeilijk. Alles is ineens zo anders. Terwijl de wereld om jou heen gewoon doordraait, lijkt jouw wereld stil te staan.

Wil jij weer gelukkig worden na je scheiding?

Je bent onlangs gescheiden en je probeert je leven weer op te pakken, maar wat is dat moeilijk. Alles is ineens zo anders. Terwijl de wereld om jou heen gewoon doordraait, lijkt jouw wereld stil te staan.

Herken jij dit?

 • Je was vannacht weer wakker en voelde weer die enorme pijn, het gemis van je partner, het uiteenvallen van je gezin, en je vraagt je af hoe lang je je nog zo verdrietig en ellendig voelt?  Stopt dit ooit nog?
 • Je voelt je al een aantal dagen redelijk goed en dan ineens vertelt je zoon dat hij vanavond is uitgenodigd om te komen eten bij zijn vader en zijn vriendin. Je wordt ineens weer overmand door verdriet, je barst in tranen uit en loopt weg van je zoon want je gunt hem zijn vader, maar innerlijk voel je je verscheurd en verdrietig. Het leek beter te gaan en ineens lijk je weer helemaal terug bij af en zit je weer in het diepe dal.
 • Je voelt je juist op die momenten van rust, als je alleen bent, geamputeerd. Je bent een deel van jezelf kwijt geraakt in de relatie en vraagt je af: wie ben ik nog zonder partner?
 • Familie en vrienden proberen jou wel te steunen, maar begrijpen vaak niet wat je doormaakt, hoe veel pijn en verdriet jij voelt, je voelt je hierin vaak eenzaam en alleen staan.
 • De zomervakantie staat voor de deur, een periode waar je vroeger zo naar uit keek: samen met je gezin op vakantie. Nu kijk je hier eerder tegenop. Alleen op vakantie? Je merkt dat je eigenlijk nergens meer echt van kunt genieten.
 • Je doet veel op de automatische piloot, voor je kinderen, voor je omgeving, je wilt sterk zijn, maar in gedachten ben je nog veel met je scheiding bezig en soms ben je bang je altijd zo ellendig te blijven voelen als nu en nooit meer zo gelukkig te worden als toen je nog samen was met je partner.

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je s’ nachts gewoon weer kan doorslapen en ’s morgens uitgerust wakker wordt?
 • Je rustig blijft en in je kracht staat als je weer geconfronteerd wordt met je ex-partner?
 • Je je ook zonder partner compleet voelt, een avondje alleen zie je als een kans om gezellig met je vriendinnen af te spreken, eindelijk die serie eens af te kijken of je in te schrijven op een datingsite?
 • Je echt contact met mensen hebt, mensen met wie je je emotioneel verbonden voelt, mensen die er voor je zijn als jij je zo “verloren” en intens verdrietig voelt?
 • Je komende zomer een vakantie gaat boeken helemaal naar jouw smaak?
 • Je je weer gelukkig voelt en weer vertrouwen hebt in de toekomst?

ik ontmoet jou
je bent welkom
met alles wat er is
je kracht, je pijn, je wijsheid
je verlangen en gemis

met je woorden en je stilte
vertel je je verhaal
de verwondering en de heling
het vroeger en het nu
wat je verloor en hebt hervonden
het is er, allemaal

Gedicht: Floortje Agema

Jij wordt gekend, 2016

Dit is mogelijk met mijn programma Rouwen en Opbouwen!
Een fantastisch programma waarin ik al mijn eigen ervaring en expertise heb verwerkt en dat iedere gescheiden vrouw helpt om enorme stappen te zetten in het verwerkingsproces en weer nieuw geluk te ervaren.

In  10 sessies  gaan we stap voor stap dieper in op jouw scheiding en de enorme emotionele impact die deze heeft op jouw huidige leven, op het rouwproces dat volgt na een scheiding, maar ook hoe je je nieuwe leven vorm kunt geven helemaal naar jouw hart zodat je weer gelukkig wordt. Dit lukt niet in een paar individuele, losse gesprekken. Mijn programma bestaat uit een opbouw van thema’s die aan de orde komen in een rouwproces, Thema’s waarmee jij aan de slag gaat zodat je je scheiding kunt verweven in je nieuwe leven en weer gelukkig kunt worden.

Een scheiding is een life-event, een groot verlies. Na ieder betekenisvol verlies volgt hoe dan ook een rouwproces. Een zwaar en verwarrend proces waar je alleen door heen moet, maar je hoeft het niet alleen te doen. Het is heel normaal om hierbij hulp te vragen. Dit is heel sterk, op deze manier neem je jezelf en wat jij nodig hebt serieus. Dit is de eerste stap!

Waaruit bestaat het programma
Rouwen en Opbouwen?

 • Een intakegesprek waarin we uitgebreid stilstaan bij jou als persoon, jouw scheiding, waar je nu staat, waar je tegen aanloopt, waar je aan wilt werken en welke doelen je wilt bereiken;
 • 10 individuele sessies : verdieping van thema’s die aan de orde komen in een verwerkings- oftewel rouwproces, zoals jezelf welkom heten, gezin van herkomst, jouw hechtingsstijl, jouw manier van rouwen, rouwen, afscheid nemen, betekenis geven aan je verlies, opbouwen van je “nieuwe” leven.
 • Werkvormen: individuele gesprekken, (lichaams)oefeningen, meditaties,  huiswerkopdrachten, een creatieve opdracht;
 • Een tussentijdse evaluatie (sessie 5);
 • Een werkboek “Rouwen en Opbouwen” , opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat. Het werkboek kun je als naslagwerk gebruiken na het volgen van dit programma.

Wat mag je verwachten na het volgen van het programma?

Deze investering in jezelf en jouw toekomst kost slechts 80 euro per sessie. Via de zorgverzekering kun je een deel van de kosten per sessie vergoed krijgen. De meeste mensen krijgen 40 euro per sessie terug.

Gun jij jezelf om je scheiding te verwerken en weer gelukkig te worden?

FAQ

Veel gestelde vragen

Tuurlijk kan dit, maar in die tussentijd gun je jezelf niet de tijd om stil te staan bij je scheiding en de enorme impact die die heeft op jouw leven. Je gunt jezelf niet om te rouwen en vaak is hier deze reden voor: Je bent bang om stil te staan bij jouw scheiding omdat dit een hoop emoties losmaakt waar je waarschijnlijk nu steeds voor wegloopt. Je blijft door ploeteren en wilt vooral jouw omgeving laten zien dat je sterk bent, dat je het alleen wel redt. Maar dit kost heel veel energie en heeft een hoge kostprijs. Deze energie kun je beter in jezelf investeren door stil te staan bij jou en wat de scheiding met jou gedaan heeft en wat je moet doen om weer gelukkig te worden.

Tussendoor heb je 3 contactmomenten met mij die je zelf kunt inzetten in overleg met mij.

Iemand loslaten van wie je heel veel hebt gehouden, is ontzettend moeilijk. Maar vergeet niet, voor bijna iedereen die gaat scheiden is dat moeilijk want ook voor hen was het meestal “de ware” en hadden ze gehoopt samen oud te kunnen worden. En velen gingen jou voor en hun is het ook gelukt.  Maar iemand “vasthouden” die niet meer met jou verder wil of een relatie die niet langer gezond voor jou is, kost nog veel meer energie dan iemand loslaten. Het loslaten van je ex-partner is een proces van kleine stapjes en je kunt ook zeggen dat je je ex-partner uiteindelijk anders vasthoudt, als dat voor jou prettiger voelt. Bedenk ook dat als je je ex-partner niet of nooit loslaat, je dit zal belemmeren in het contact met een mogelijke nieuwe partner, sterker nog: een relatie met een nieuwe partner zal niet werken. Dus daar waar je loslaat, zullen er zich nieuwe mogelijkheden ontvouwen en zal  je weer open staan om een nieuwe partner te omarmen in de toekomst.

Nee, dit kan niet. Het is onmogelijk om een scheiding te verwerken in paar losse gesprekken. Een scheiding verwerken dat kost tijd en aandacht, vandaar dat ik trajecten aanbiedt.

Dit is afhankelijk van bij welke ziektekostenverzekering jij bent aangesloten.

 

Staat je vraag er niet bij? Neem dan met me op.