Vergoedingen

Als rouwbegeleidster ben ik aangesloten bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en de RBCZ (Registratie Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Hierdoor vergoeden veel verzekeraars een deel van de kosten van de rouwbegeleiding.  Onder deze link vergoedingen via zorgverzekeraars kun je nagaan  welke zorgverzekeringen hoeveel vergoeden.

Hierbij de AGB-codes (NFG) en mijn licentienummer (RBCZ)  die noodzakelijk zijn voor vergoedingen. Deze staan ook vermeld op de factuur:

  • Praktijk AGB-code: 90069367

  • Persoonlijke AGB-code: 90110465

  • Licentienummer RBCZ is 210147R

Ik ben als rouwbegeleidster ingeschreven bij het RBCZ register voor klacht- en tuchtrecht, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Omdat ik ook lid ben van de beroepsvereniging NFG voldoe ik tevens aan de eisen die de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillenzorg) aan mij stelt.

Locatie

De begeleiding kan plaats vinden bij jou thuis,  bij mij in de praktijk, online of tijdens een wandeling. Wat jij het fijnste vindt.

Duur van het traject

Ik bied doorgaans alleen het programma Rouwen en Opbouwen aan, een uniek programma dat is opgebouwd uit thema’s die iedereen tegen komt in een rouwproces.  Een rouwproces vraagt tijd en aandacht om het verlies te kunnen verweven in je leven en dat biedt dit programma; in totaal 10 sessies, met tussendoor 3 belafspraken. Een sessie per 2 à 3 weken. Dus het programma zal gemiddeld 6 maanden duren. Deze tijd is nodig om verandering in jezelf te kunnen waarnemen en om resultaat te kunnen bereiken. De afspraken worden in onderling overleg met jou gemaakt. In paar losse gesprekken kun je een betekenisvol verlies niet verwerken.

Het kennismakingsgesprek is kosteloos . Besluit je hierna om verder te gaan, plannen we samen de vervolgafspraken in.

Tarieven

  • Kennismakingsgesprek kosteloos
  • Programma Rouwen en Opbouwen 70 euro per sessie

Je kunt per sessie een factuur krijgen die je kunt indienen bij je zorgverzekering.

Er zijn geen BTW-kosten aan verbonden.

Reiskosten tussen mijn woonplaats en de locatie van de begeleiding worden in rekening gebracht en bedragen €0.25 per kilometer.

Verhinderd

Mocht je verhinderd zijn voor een afspraak, hoor ik dit graag. Ik denk graag mee in oplossingen. Als dit tenminste 24 uur van te voren wordt gemeld, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Mocht dit binnen 24 uur voor de afspraak zijn, ben ik genoodzaakt de kosten voor begeleiding in rekening te brengen.

Vraag kosteloos een gesprek aan om kennis te maken!