Even voorstellen...

Wie ben ik?

Wie ben ik - rouwen en opbouwen

Welkom op mijn site Rouwen en Opbouwen

Professionele Rouwbegeleiding bij verlies

Mijn naam is Yvonne Verkoeyen (1970), moeder van 3 prachtzonen.

In 2017 ben ik gescheiden na een relatie van 25 jaar. De scheiding, maar nog meer de ontrouw,  heb ik emotioneel als zeer heftig, traumatisch ervaren.  Daarbij verloor ik kort daarvoor ook nog mijn vader (suïcide) en kort daarna mijn zus.

Ik stond voor een enorme grote uitdaging wat later een rouwproces bleek te zijn. Een proces van intens verdriet, onbegrip,  boosheid, teleurstelling. Pijn zowel mentaal als fysiek. Een zwaar en verwarrend proces. 

Ik zocht hulp bij een rouwtherapeute.  Door werkelijk stil te durven staan bij mijn verliezen en het erkennen van mijn gemis, hervond ik uiteindelijk ook de rijkdom van mijn diepste wezen. Daardoor is het mij gelukt een nieuw leven op te bouwen samen met mijn kinderen,  een leven met een nieuwe betekenis.   Betekenis in de vorm van datgene doen waar mijn hart ligt, waar mijn passie ligt. Die ligt al meer dan 20 jaar in de hulpverlening,  maar door het doorleven van mijn eigen verliezen heb ik mezelf  als hulpverlener verder ontwikkeld als rouw- en verliestherapeute.  Ik kan nu weer volmondig zeggen dat ik gelukkig(er) ben mét mijn verlies in mijn hart!  Dit gun ik jou ook!

Naast mijn werk als rouw- en verliestherapeute werk ik  nog steeds parttime met veel plezier  als gezinsbehandelaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie. 

Ik ben een ex-partner en co-ouder die inmiddels  in goed contact is met de vader van mijn kinderen, maar bovenal wil ik een liefdevolle moeder zijn, een fijne dochter en vriendin, een collegiale en betrokken collega en wil ik voor jou het verschil kunnen maken. Daar geloof ik in en dat is mijn missie!

Graag loop ik een stukje met je mee op jouw pad omdat ik jou ook gun dat je jouw verlies kunt integreren in jouw leven en dat je na verloop van tijd ook weer “nieuw geluk” mag ervaren.

Gevolgde opleidingen

Ik vind dat ik geen wegwijzer voor de ander kan zijn, als ik zelf de weg niet heb bewandeld. Naast dat ik ervaringsdeskundige ben en vele verliezen zelf doorleefd heb, heb ik mezelf ook verder ontwikkeld als rouw- en verliestherapeute middels onderstaande, relevante opleidingen:

  • HBO-Social Work, Hogeschool Zuyd, Sittard
  • Post-HBO Rouw- en Verliesbegeleiding, Land van Rouw, Nijmegen,  www.landvanrouw.nl
  • See True, Opleiding tot Mindfulnesstrainer
  • Interne opleiding, Hospice Mariaweide, Venlo
Ik vind persoonlijke ontwikkeling belangrijk en blijf mezelf ontwikkelen via allerlei cursussen, opleidingen, trainingen, intervisies en supervisies.