Even Voorstellen...

Wie ben ik?

Wie ben ik - rouwen en opbouwen

Van harte welkom bij Rouwen en Opbouwen

Professionele Rouwbegeleiding na scheiding

Mijn naam is Yvonne Verkoeyen (1970), moeder van 3 prachtzonen.

In 2017 ben ik gescheiden na een relatie van 25 jaar. De scheiding, maar nog meer de ontrouw, heb ik emotioneel als zeer heftig, traumatisch ervaren.  Daarbij verloor ik kort daarvoor ook nog mijn vader en kort daarna mijn zus.

Ik stond voor een enorme grote uitdaging wat later een rouwproces bleek te zijn. Een proces van intens verdriet, onbegrip, boosheid, teleurstelling. Pijn zowel mentaal als fysiek. Een zwaar en verwarrend proces.

Ik zocht hulp bij een rouwtherapeute. Door werkelijk stil te durven staan bij mijn verliezen en het erkennen van mijn gemis, hervond ik uiteindelijk ook de rijkdom van mijn diepste wezen. De scheiding was dan wel het einde van een mooi huwelijk, het was ook het begin van een hele mooie ontdekkingsreis naar mezelf. Ik ben niet mijn scheiding, mijn scheiding maakt onderdeel uit van mijn leven, maar niet van wie ik ben in de kern.  Als kind voelde ik al dat ik hulpverlener wilde worden wat ik uiteindelijk ook geworden ben, maar door het doorleven van mijn eigen verliezen, vooral mijn scheiding, heb ik mijn missie verder verdiept door nu andere vrouwen te begeleiden in hun rouwproces dat volgt na een scheiding en hen te ondersteunen bij het opbouwen van een “nieuw” leven. Een “nieuw” leven helemaal naar hun hart zodat ze weer gelukkig worden.

Ik kan nu weer volmondig zeggen dat ik gelukkig(er) ben mét mijn verlies in mijn hart!  

Gevolgde opleidingen

Ik vind dat ik geen wegwijzer voor de ander kan zijn, als ik zelf de weg niet heb bewandeld. Naast dat ik ervaringsdeskundige ben en vele verliezen zelf doorleefd heb, heb ik mezelf ook verder ontwikkeld als rouw- en verliestherapeute middels onderstaande, relevante opleidingen:

  • Post-HBO Rouw- en Verliesbegeleiding, Land van Rouw, Nijmegen,  www.landvanrouw.nl
  • HBO-Social Work, Hogeschool Zuyd, Sittard
  • See True, Opleiding tot Mindfulnesstrainer, Maastricht
  • Interne opleiding, Hospice Mariaweide, Venlo
Ik vind persoonlijke ontwikkeling belangrijk en blijf mezelf ontwikkelen via allerlei cursussen, opleidingen, trainingen, intervisies en supervisies. 

Nu is het jouw beurt

Wat is jouw verhaal? Wat heeft jou getriggerd om mijn verhaal te lezen? Ben je ook gescheiden en heb je nog veel verdriet? Kun je moeilijk los komen van je ex?  Ben je nog veel bezig met de scheiding? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Vul onderstaand formulier in en  ik geef jou binnen 2 dagen een reactie.